Stichting Behoud Stad, Natuur en Landschap Rijnland

 

Persbericht

Initiatief rembrandttunnel.nl trekt zich terug uit inspraakprocedure met Provincie

Het initiatief rembranttunnel.nl, dat pleit voor een milieuvriendelijke, innovatieve, snel aan te leggen en toekomstgerichte oplossing voor de Rijnlandroute, zegt de samenwerking met de provincie eenzijdig op nu eenduidig vaststaat dat de inspraak tot een farce is vervallen.

De afgelopen jaren hebben diverse burgerinitiatieven onder de noemer  “ideeëngroep” met de Provincie Zuid-Holland samengewerkt om te komen tot een gewogen en duurzame oplossing voor de Rijnlandroute, een toekomstige verbindingsweg tussen de west- en oostkant van Leiden. Eén van de successen is de officiële opname van de tunnelvariant onder het spoor in de Milieu Effect Rapportage (MER).

Tot afgelopen zomer werkte deze samenwerking redelijk goed en is er met, onder andere rembrandttunnel.nl, op inhoudelijke niveau gesproken over verkeersstromen, aansluitingen, alternatieve tunnelroutes en tunnelmonden.

Sinds het Rijk en de Provincie gezamenlijk besloten de MER tijdelijk stil te zetten en eerst een zogenaamde Integrale Benadering Holland Rijnland te houden is het misgelopen. Na diverse meetings, een vergadering in het provinciehuis en een uitgelekte presentatie, is ons duidelijk geworden dat:

Geen inspraak is erg, inzage en misbruik is schandalig. Wij laten ons niet voor het Provinciale karretje spannen en gaan verder op de volgende weg:

We roepen iedereen op ons te steunen in een oplossing met toekomst door de petitie te tekenen op www.rembrandttunnel.nl.